Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Många av våra öl fick fina priser under öltävlingen som hölls på Stockholm Beer & Whisky Festival. 


Nu är det äntligen dags för lansering av Grim Lager. På Systembolaget i Hedemora finns den på hyllan från och med den 23/7. Till övriga landet finns den att beställa på Systembolaget med artikelnummer 82780-15. Priset är 14,90 kr + pant/st och minsta beställningsantalet är 24st burkar. 

Vi har lärt oss av ett av de bästa tyska bryggerierna hur man brygger lageröl av högsta klass. Vi använder svensk malt, några av våra tyska och tjeckiska humlefavoriter samt ett porlande friskt vatten från vår egna källa som pumpas upp från 125 meters djup.

Smaken och aromen är ren och ärlig där varje råvara får sin egen plats i en sann demokratisk harmoni toppat med en balanserad beska.


15 Years of Independence Pale Ale 5,5% så heter årets sommaröl som dessutom är vår första öl på burk. I dagarna två har burklinan gått och justerats allt eftersom. Resultatet är en  ljus och  uppfriskande Pale Ale med smak och arom av tropisk frukt. Perfekt till sommaren!

Den kommer att finnas på pubar runt om i landet och i ett tillfälligt släpp på Systembolaget med säljstart den 8 juni. 


Det här är Jonny Ryentorp,  han är vår nye Vice VD. Jonny har en lång bakgrund inom industrisektorn, där han har haft olika chefsjobb på bland annat ABB, Dellner Couplers och IKEA. 
Han har även drivit ett eget bryggeri i Falun som hette Ryentorps Bryggeri, som nu är nerlagt. Med kompetens och erfarenhet både från företag i andra branscher och allt vad det innebär att driva ett bryggeri kommer han att fortsätta Oppigårds framtida utveckling tillsammans med Björn. Vi säger varmt Välkommen!


Vinnaren i vår omröstning av favorit-i-repris-öl på Facebook blev Lavish IPA! I höst kommer den bryggas igen och säljas på pubar och på Systembolaget. Den fanns på Systembolaget i ett tillfälligt släpp 2015.  Lavish betyder att överösa, vara frikostig eller påkostad. Det är precis vad denna ale är. Humlesorten Lemondrop är rikligt använd tillsammans med HBC 344, Mosaic och Chinook. Resultatet är en mycket fruktig smak med markerad beska. 


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×