Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Det här är Jonny Ryentorp,  han är vår nye Vice VD. Jonny har en lång bakgrund inom industrisektorn, där han har haft olika chefsjobb på bland annat ABB, Dellner Couplers och IKEA. 
Han har även drivit ett eget bryggeri i Falun som hette Ryentorps Bryggeri, som nu är nerlagt. Med kompetens och erfarenhet både från företag i andra branscher och allt vad det innebär att driva ett bryggeri kommer han att fortsätta Oppigårds framtida utveckling tillsammans med Björn. Vi säger varmt Välkommen!


Vinnaren i vår omröstning av favorit-i-repris-öl på Facebook blev Lavish IPA! I höst kommer den bryggas igen och säljas på pubar och på Systembolaget. Den fanns på Systembolaget i ett tillfälligt släpp 2015.  Lavish betyder att överösa, vara frikostig eller påkostad. Det är precis vad denna ale är. Humlesorten Lemondrop är rikligt använd tillsammans med HBC 344, Mosaic och Chinook. Resultatet är en mycket fruktig smak med markerad beska. 


Som en del i vårt 15-års jubileum har vi bryggt en New England IPA som heter 15th Anniversary IPA. Den finns på fat och flaska på restauranger runt om i landet under en kortare period. 

I sommar kommer det även en tillfällig folköl - Summer Ale. Den kommer ut på marknaden i början av juni.


Vi tycker att det är fantastiskt roligt att så många besöker vår sommarpub! Därför kommer vi i sommar ha tre pubkvällar i veckan tisdagar, onsdagar och torsdagar, med start den 26 juni till den 9 augusti. Det kommer att vara öppet kl 17.00-20.00.

Pubkvällarna kommer att vara i vår besökslokal i de röda bryggeribyggnaderna. Smakprov av öl á 15cl samt lättare mat och andra tilltugg finns att köpa. Vi har öppet för alla men för att provsmaka öl är det 18 årsgräns. 

Det kommer inte att vara någon visning av bryggeriet under sommarpubskvällarna. Vi har även byggt ut uteplatsen lite så det får plats med några fler bord.

Välkommen!


I år firar vi 15 år som bryggeri. På nyårsafton 2003 krossades malten till den första bryggden. Under 2004 gjordes 8 000 liter Golden Ale som främst såldes på flaska runt om i Dalarna. Under åren har det blivit många olika öl och bryggeriet har varit under ständig förändring och utbyggnad. 

Under 2018 kommer vårt jubileum att uppmärksammas på olika sätt med fokus på öl. En del av detta kommer att vara en omröstning av en favorit i repris. Den kommer att ske på Facebook och bestå av fyra deltävlingar där vinnaren går till final. Vinnarölen kommer sedan att bryggas igen och säljas på Systembolaget i oktober. Vi har valt att ta med öl som vi själva bryggt, dvs inga samarbetsöl av olika slag. Om du inte har Facebook så känner du säkert någon som har och kan rösta genom din vän!

Första inlägget publiceras den 15/3 kl 11.00 och fortsätter kommande torsdagar. Vinnaren ifrån varje omgång går vidare till final. 


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×