Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

Nu finns Everyday IPA att beställa på Systembolaget, artikelnummer 89283. En session IPA på 4,6% abv. Den är bryggd på pilsnermalt och carapils. Ingen humle har tillsatts i koket, utan bara i mäskkaret, whirlpoolen och jästanken. Massor av humle! Den är jäst med alejäst fast på en lägre temperatur än våra övriga ales. Resultatet är en ljus törstsläckare med väldigt mycket humlearom. Mer info om ölen finns att läsa under våra produkter/everyday IPA. 


Juryns motivering för att tilldela Björn priset som Årets Ölperson 2014:

Med envishet, integritet och passion har Björn Falkeström på Oppigårds banat vägen för mikrobryggerier i hela landet. Genom sin ständigt höga kvalitet blir Björn Falketröm hyllad av ölkännare samtidigt som Oppigårds når längre ut i stugorna än något annat hantverksöl i Sverige. Björn Falkeström har med sitt outröttliga arbete lyft svenskt öl till en helt ny nivå.
Det här fina priset fick Björn ta emot på restaurang Tennstopet i Stockholm. Bilden är tagen av Johan Lenner. 


För 11:e året i rad fixas det för fullt inför Stockholm Beer and Whisky Festival. Vi kommer att ha en skummande färsk nyhet, White Watchdog IPA, en vete IPA på 6%. Även Oppigårdsbryggda veteölet Ädelweiss, ett samarbete med Närke Kulturbryggeri, har fyllts på fat under veckan. 

Förra året hedrades Oppigårds med priset Beer Trophy, ett pris som går till det bryggeri som vunnit flest guld. Tävlingsbidragen bedöms av en domarpanel som blindprovar ölen, de tre bästa i varje kategori tilldelas Guld, Silver eller Brons. På Stockholm Beers hemsida står det mer om tävlingen, vilka kategorier som finns och vinnare genom åren. 


På fredag, 17 oktober, är det säljstart för Ädelweiss. Ett veteöl som vi bryggt tillsammans med Närke Kulturbryggeri. Öltypen är en hopfenweissen, ett välhumlat veteöl med humlesorterna Opal och Saphir. I somras var en av våra bryggare i Örebro på Närke Kulturbryggeri och bryggde den första batchen som tappades på fat. Den här omgången är bryggd här på Oppigårds och i något större volym, 18 000 flaskor. På Systembolagets hemsida kan du kolla vilken butik som har den i sitt sortiment. 

Ädelweiss är en öl som är enkel att kombinera med mat, passar till exempel utmärkt till sushi eller kyckling med ungsbakade rotsaker.


Vi har bryggt en ny öl på ett nytt sätt. Det blev en Session IPA. Vi har inte tillsatt någon humle alls i koket utan bara i mäsken, whirlpoolen och i jästanken. Detta betyder inte att det är lite humle, utan tvärtom, hela 13g/liter öl. Humlesorterna vi använt är Eldorado, Citra, Columbus och Simcoe. Malten i ölen är pilsnermalt och carapils vilket ger en ljus färg. Dessutom har den jäst svalare än våra övriga ale vilket medför mindre jästkaraktär och estrar.

Den här batchen har bara fyllts på fat och kommer att finnas på pubar runt om i landet.


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×