Hej!

Välkommen till vår hemsida.

Den innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför bara till dig som är minst 25 år.

Please verify that you are more than 25 years old.

 Jag är över 25 år / I am at least 25 years old

News archive

På fredag, 17 oktober, är det säljstart för Ädelweiss. Ett veteöl som vi bryggt tillsammans med Närke Kulturbryggeri. Öltypen är en hopfenweissen, ett välhumlat veteöl med humlesorterna Opal och Saphir. I somras var en av våra bryggare i Örebro på Närke Kulturbryggeri och bryggde den första batchen som tappades på fat. Den här omgången är bryggd här på Oppigårds och i något större volym, 18 000 flaskor. På Systembolagets hemsida kan du kolla vilken butik som har den i sitt sortiment. 

Ädelweiss är en öl som är enkel att kombinera med mat, passar till exempel utmärkt till sushi eller kyckling med ungsbakade rotsaker.


Vi har bryggt en ny öl på ett nytt sätt. Det blev en Session IPA. Vi har inte tillsatt någon humle alls i koket utan bara i mäsken, whirlpoolen och i jästanken. Detta betyder inte att det är lite humle, utan tvärtom, hela 13g/liter öl. Humlesorterna vi använt är Eldorado, Citra, Columbus och Simcoe. Malten i ölen är pilsnermalt och carapils vilket ger en ljus färg. Dessutom har den jäst svalare än våra övriga ale vilket medför mindre jästkaraktär och estrar.

Den här batchen har bara fyllts på fat och kommer att finnas på pubar runt om i landet.


Under våren har två maltsilos monterats på baksidan av bryggeriet, bredvid brygghuset. Den 27de juni kommer första leveransen med basmalt från Vikingmalt i Halmstad. Den här investeringen innebär både att transporterna blir kortare, basmalten blir svensk och att vi kan anpassa varje bryggning efter storleken på jästank bättre.   


Vi har bryggt en favorit i repris, Fatboy Brown. Den här tiden för ungefär två år sedan, hade ölet premiär på Akkurat Restaurang och Bar i Stockholm. Bandet Fatboy spelade och ur en av alla ölkranarna serverades denna Brown Ale. Eftersom samarbetet var lyckat har vi bryggt ölet igen med premiär söndagen den 16 mars på Akkurat, kvällens band är givetvis Fatboy.

Den här gången har vi bryggt mer så för er som inte har chansen att besöka Hornsgatan 18 inom snar framtid kommer Fatboy Brown att finnas på Systembolaget från och med den 1 april. Det är en tillfällig lansering, 25 000 flaskor.


Det är 10 år sedan som Oppigårds började leverera ut öl på den Svenska marknaden. Bilden är tagen i januari 1996, då smedjan belägen i gården Oppigårds hage inreddes till ett hobbybryggeri. Hobbyprojektet blev snart till drömmar om ett riktigt bryggeri. Om tiden från då till nu har Björn skrivit en krönika, för att läsa den klicka här eller så hittar du den under fliken företaget. 


logotype

Skicka epost till: Oppigårds Bryggeri AB

×